Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS
Grafik Tasarım Haberler

Adobe, Illustrator için yeni yapay zeka özelliğini duyurdu. Grafik Tasarımcılar eleştiriyor!

illüstatör yeni yapay zeka özelliği

Adobe firması Los Angeles’taki Max Konferansında vektör tabanlı grafik tasarım yazılımı İllüstratör için yeni geliştirdikleri birçok yapay zeka özelliğini duyurdu. Yeni yapay zeka özellikleri her ne kadar tasarımcıların işlerini kolaylaştırsa da Twitter’da birçok tasarımcı bu özellikleri eleştirdi ve yaratıcılığa bir darbe vuracağını öne sürdüler. Yapay zekanın hızlı gelişimine ayak uyduran Adobe, daha önce Photoshop yazılımı için metinden görsele dönüştürme geliştirmesini yayınlamıştı. Şimdi de yapay zekayı Illustrator’e entegre ederek “metinden vektöre çevirme” özelliğini duyurdu.

Kullanıcıların birkaç kelimelik cümleler kurarak çok kolay bir şekilde vektörler oluşturmasını sağlayan bu özellik birçok tasarımcı tarafından endişeyle karşılandı. Adobe, “text to vector” geliştirmesiyle ilgili yayınladığı blog yazısında bu özelliğin yapabildiklerini sıraladı:

Gradient oluşturma: Yeni yapay zeka özelliği ile sonsuza kadar büyütülebilir gradient vektörler oluşturulabilir.

Kullanıcı dostu çıktı: Oluşturulan vektörler katmanlarına (layer) ayrılmış şekilde tamamen düzenlenebilir halde sunuluyor. Böylece ufak düzenlemeler yapabilmenize olanak tanıyor.

Kusursuz desenler (pattern): Yeni gelen özellik ile artık yeni desenler oluşturulabilecek. Ayrıca bu desenler sonsuz kere tekrar edilebilecek.

Hassas Geometri: Vektörler oluşturulurken çıkabilecek hizalama bozuklukları en aza indirilerek kullanıcıya kusursuz bir çalışma sunulması amaçlanıyor.

Kullanıcılar açısından bu özellikler her ne kadar işleri kolaylaştıracak gibi görünse de yapay zekanın yapabildikleri düşünüldüğünde bu sektörden gelir elde eden kişilerce endişeyle karşılanması anlaşılabiliyor.


Adobe Illustrator’ün duyurduğu diğer özellikler

İllüstratör, büyük yapay zeka geliştirmesiyle birlikte 3 yeni özellik daha duyurdu!

1- Retype (Yeniden Yazma)

“Retype” özelliği ile artık düzenlenebilir olmayan bir çalışma üzerindeki metinleri seçerek metinde kullanılan yazı tipine en yakın fontu Adobe Font ile bağlanarak çalışmaya aktarıyor ve artık metin üzerinde düzenleme yapılabiliyor.

2- Mockup

Yeni gelecek özellikler arasında duyurulan Mockup özelliği ile; t-shirt, kutu, paket, çanta gibi objeler üzerine anında logoları, metinleri ve görüntüleri uygulayabilirsiniz. İllüstratör bunu yaparken orijinal görseli deforme etmeden yapacak.

3- Web üzerinden İllüstratör’e erişim

Beta sürümü duyurulan bu özellik sayesinde artık Adobe İllüstratör indirmeye gerek kalmadan Canva ve Figma gibi tarayıcı üzerinden ulaşılabilir hale geliyor.

Grafik tasarım alanında daha fazla haber almak ve güncellemeleri kaçırmamak için artevia360.com’u sık kullanılanlarınıza ekleyebilirsiniz.

Author

Artevia

Dijital Reklamcılık Blogu

Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir